ETELÄ-SAVON TIEDESEURAN SÄÄNNÖT
1§ Nimi ja kotipaikka
Yhdistyksen nimi on Etelä-Savon tiedeseura ry, ja kotipaikka on Savonlinnan kaupunki.
2§ Tarkoitus
Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää Savonlinnaa korkeakoulukaupunkina, tukea käytännön tutkimusperustaista kehittämistyötä ja innostaa kansalaisia perehtymään tieteisiin ja tieteelliseen tutkimustoimintaan.
3§ Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys
- Tiedottaa Itä-Savon alueen korkeakouluyksiköissä toteutettavasta tutkimus- ja kehittämistoiminnasta.
- Pyytää ehdotuksia koulutuksen, oppimisen ja kehittämistyön alalta.
- Järjestää yliopisto-opetusta ja tieteellistä tutkimusta koskevia neuvottelutilaisuuksia.
- Palkitsee koulutuksen, oppimisen ja tutkimuksen kehittäjiä.
- Antaa pyydettäessä lausuntoja.
- Kokoaa yliopisto-opetukseen ja tieteellisen tutkimukseen varoja sekä ottaa vastaan lahjoituksia tätä tarkoitusta varten .
4§ Jäsenet
Yhdistyksen varsinaiseksi jäseneksi tai kannattajajäseneksi yhdistyksen hallitus hyväksyy henkilön, rekisteröidyn yhdistyksen tai muun oikeuskelpoisen yhteisön, joka hyväksyy yhdistyksen toimintaperiaatteet. Yhdistyksen kunniajäseneksi hallitus voi kutsua henkilöitä, jotka ovat tieteellisen tutkimuksen tai opetuksen alalla erityisen ansioituneita tai jotka toiminnallaan ovat tehokkaasti edistäneet yhdistyksen toimintaa.
5§ Jäsenmaksut
Varsinaisten jäsenten ja kannattajajäsenten on vuosittain maksettava jäsenmaksu, jonka suuruuden yhdistyksen vuosikokous määrää. Kunniajäsenet eivät maksa jäsenmaksua.
6§ Yhdistyksen hallitus
Yhdistyksen hallitukseen kuuluvat vuosikokouksessa valitut puheenjohtaja ja kuusi (6) muuta jäsentä. Puheenjohtajan ja hallituksen muiden jäsenten toimikausi on vuosikokousten välinen aika.
Hallitus valitsee varapuheenjohtajan, sihteerin, taloudenhoitajan ja muut tarvittavat toimihenkilöt.
Hallitus kokoontuu puheenjohtajan tai hänen estyneenä ollessa varapuheenjohtajan kutsusta, kun he katsovat siihen olevan aihetta tai kun vähintään kaksi hallituksen jäsentä sitä vaatii.
Hallitus on päätösvaltainen, kun vähintään kolme sen jäsenistä, puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja mukaan luettuna, on läsnä. Asiat ratkaistaan yksinkertaisella ääntenenemmistöllä. Äänten mennessä tasan puheenjohtajan ääni ratkaisee, henkilövaaleissa kuitenkin arpa.
Hallitus voi asettaa avukseen asioita valmistelemaan ja juoksevia asioita hoitamaan, keskuudestaan tai hallituksen ulkopuolisista, toimikuntia jonkin erityisen tehtävän hoitamiseksi.
7§ Yhdistyksen nimen kirjoittaminen
Yhdistyksen nimen kirjoittavat joko hallituksen puheenjohtaja tai hallituksen varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin tai rahastonhoitajan kanssa.
8§ Tilit
Yhdistyksen tilikausi on kalenterivuosi.
Tilinpäätös tarvittavine asiakirjoineen ja hallituksen vuosikertomus on annettava tilintarkastajille/toiminnantarkastajille viimeistään kaksi viikkoa ennen vuosikokousta. Tilintarkastajan/toiminnantarkastajan tai hänen varahenkilönsä toimikausi on vuosikokousten välinen aika.
9§ Yhdistyksen kokousten koollekutsuminen
Yhdistyksen kokoukset kutsuu koolle hallitus. Kokouskutsut on toimitettava viimeistään seitsemän (7) päivään ennen kokousta lähettämällä kirjallinen kutsu kaikille jäsenille tai julkaisemalla kutsu yhdistyksen kotipaikkakunnalla ilmestyvässä sanomalehdessä.
10§ Yhdistyksen kokoukset
Yhdistyksen vuosikokous pidetään maaliskuun aikana ja silloin käsitellään seuraavat asiat:
1) Kokouksen avaus.
2) Valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa.
3) Todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus.
4) Vahvistetaan kokouksen työjärjestys.
5) Esitetään hallituksen laatima vuosikertomus, tilinpäätös ja tilintarkastajan lausunto.
6) Päätetään tilinpäätöksen vahvistamisesta ja vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle sekä muille tilivelvollisille.
7) Päätetään jäsenmaksun suuruus.
8) Päätetään hallituksen puheenjohtajan, sihteerin, taloudenhoitajan, tilintarkastajan / toiminnantarkastajan ja muiden jäsenten palkkioista.
9) Vahvistetaan yhdistyksen toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio.
10) Valitaan hallituksen puheenjohtaja ja kuusi muuta jäsentä.
11) Valitaan tilintarkastaja tai toiminnantarkastaja ja hänelle varahenkilö.
12) Käsitellään muut esille tuodut asiat.
Yhdistyksen kokouksissa jokaisella jäsenellä on yksi ääni. Päätökset tehdään yksinkertaisella äänienemmistöllä. Äänten mennessä tasan vaalit ratkaistaan arvalla mutta muissa asioissa päätökseksi tulee kokouksen puheenjohtajan päätös.
Jos yhdistyksen jäsen haluaa jonkin asian yhdistyksen kokouksessa käsiteltäväksi, hänen on ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin, että sen voi sisällyttää kokouskutsuun.
Yhdistyksen ylimääräinen kokous pidetään, kun hallitus katsoo sen tarpeelliseksi tai, kun vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen jäsenistä sitä kirjallisesti vaatii. Kokous on pidettävä vaatimuksen esittämisestä kolmenkymmenen (30) päivän kuluessa.
11§ Sääntöjen muuttaminen ja yhdistyksen purkaminen
Päätös sääntöjen muuttamisesta ja yhdistyksen purkamisesta on tehtävä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolmeneljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä.
Kun kokouksessa käsitellään sääntöjen muuttamista tai yhdistyksen purkamista, siitä on ilmoitettava kokouskutsussa.
Yhdistyksen purkautuessa jäljellä olevat varat käytetään yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen. Purkamisesta päättävä kokous päättää, miten se tehdään.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti